Şırnak

Köylüler tedirgin! Tırtıllar her yeri istila etti

09:44 02 Mart 2023 6 Yorum Var
Köylüler tedirgin! Tırtıllar her yeri istila etti
İÇERİĞİN DETAYI

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimse dememişki ALLAH CC Haretlerinin yolundan çıktık sapıttık, şükürü unuttuk, yoksulu düşkünü gözetin emrine karşı geldik, hırsızlara arsızlara destek çıktık, zaten zina zulüm her yerde ana babaya isyan itiraz, büyük küçük belli değil, vs. kendimize çeki düzen vermemiz için uyarı dememiş, hala uyuyoruz vesselam daha çok depremler afetler kuraklıklar zararlar görürüz bu kafayla
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım ilacı dedikleri şey , zehir toprağa atıyorlar, haşerat ölsün diye. kuşlar ölüyor, daha çok tırtıl çıkıyor. Toprak zehirleniyor , bitkiye geçiyor. İnsanlar kanser oluyor ölüyor. 1000 lerce yıl insanlık tarım yaptı ve ne zehir kullandı nede kimyasal gübre. Demekki bunlar faydadan daha çok zarar getiriyor. Bu tırtılları yiyecek, tavuk, kaz, hindi ne varsa onları kullanın, bu iş zehirle olmaz, faydadan daha çok zarar getiriyor.
    Cevapla
  • Fatih Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Tırtıllar geçen yıl trakyada ayçiçeği tarlalarını istila etmişti
    Cevapla
  • ferdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilinir ki tarımsal ürünlerle beslenen bütün tırtıllar büyük protein kaynaklarıdır. Ülkemizde tüketilmese de bir çok Asya ülkesinde tüketilir. Hepsini toplayıp ayıklayın ve dondurucuda yada közleyerek ihraç edin. Büyük para var.
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen hindi, tavuk vb. civcivi alın. Araziye bırakın. Kesin çözüm. Bir taşla iki kuş.
    Cevapla
  • egeli 1 yıl önce Şikayet Et
    mazotu sulandırıp tulumba ile atmak biraz işe yarar
    Cevapla