Bizim Artvin Yusufeli Dereiçi köyünde biz buna sop hurma deriz. Üzerine kar düştükten sonra siyahlanır. Çardaklarda kurutularak yenir ve her sene de hasadı yapılır. Siyahlanınca yenir yoksa diğer türlü insanın ağzında burukluk olur.
Beğen Cevapla
Toplam 2 beğeni
Fatma. Çabaş5 ay önceŞikayet Et
Selamlar ben çocuklu gün daha toplardım. Çok severim. Rica etsem parasıyla. Gönderir misiniz ankaraya
Beğen Cevapla
Toplam 2 beğeni
Alaettin5 ay önceŞikayet Et
Bu bahsettiğiniz üvez meyvesi halk arasında karahurma olarakta söylenir. Çürüdüğünde değil ya dalında bekletilir, yada olgunlaştığında toplanıp bir müddet serilerek yeme kıvamına gelinceye kadar bekletilir.
Beğen Cevapla
Toplam 1 beğeni
Şinasi5 ay önceŞikayet Et
Üvez adını da ilk defa duydum. Bundan Artvin taraflarında yetişir ve Ardahan Kars bölgesinde de satılır. Adına da ben bildim bileli "hurma" denir. Aslında bizim bildiğimiz hurma bu idi. Zaten çekirdekleri de aynen Trabzon Hurmasının çekirdekleirnin küçük hali gibidir.
Eskiden çok satılır, her dükkanda olurdu. Şimdi ise ancak birkaç dükkanda bulunuyor.
Beğen Cevapla
Toplam 1 beğeni
B.Ali5 ay önceŞikayet Et
Bence halk bu isim olayını çok yanlış koymuş üvez meyvesi deyiverin işte çok mu zor.
Beğen Cevapla
İlk beğenen sen ol
Bahtiyar Öztürk5 ay önceŞikayet Et
Trabzon ve Giresun'da bu meyveye hurma (yerel ağzıyla furma) denir. dağlarda değil sahilde de yetişir.
Beğen Cevapla
Toplam 2 beğeni
Yasemin5 ay önceŞikayet Et
Azərbaycanda da var biz buna cır xurma deyirik her il meyvesi olur
YORUMLAR
6 Yorum Var