Yozgat

Akdağmadeni Belediyesinin istimlak çalışmaları

13:27 16 Eylül 2015
Akdağmadeni Belediyesinin istimlak çalışmaları

 Akdağmadeni Belediyesi, Kent Meydanı Projesi kapsamında yapımı süren çok amaçlı konferans salonuna dahil edilecek 3 katlı binayı 600 bin liraya istimlak etti.

Belediye Başkanı Suphi Daştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok amaçlı konferans salonu yanında bulunan 556 metrekare arsa ve üzerinde bulunan 3 katlı binanın istimlak edilmesiyle yeni hizmet alanları oluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Kent Meydanı Projesi sayesinde köklü değişikliklere imza attıklarını kaydeden Daştan, "İlçemize yakışan yatırımları gerçekleştirebilmek için Akdağmadeni Adliyesinin vermiş olduğu kararla, 556 metrekare arsa ve üzerinde bulunan 3 katlı binayı belediyemizin öz kaynakları ile 600 bin lira karşılığında kamulaştırdık" dedi.

En iyi hizmetin çok çalışmaktan geçtiğini vurgulayan Daştan, şunları söyledi:

"Yapılan bu istimlaklarla beraber kent meydanı ve Merkez Haseki Cami’nin görüntü ve ahengini bozan 3 katlı bina yıkarak kent meydanımızın düzenini oluşturmaktır. Asıl amacımız Merkez Haseki Cami'nin yapısal güzelliğini ön plana çıkaracak çevre düzenlemeleri yapmaktır. Yeni hizmet alanlarının oluşturulması için belediyemizin öz kaynakları kullanılarak istimlak edilen 28 dönümlük arazi içerisine kurulacak Atık Su Arıtma Tesisi, mezbahane ve hayvan pazarı projesinden sonra, 2015 yılı içerisinde belediye öz kaynakları kullanılarak ikinci istimlak çalışmamızı yaptık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.