Yozgat

Yozgat'ta kurban pazarında hareketlilik

13:36 23 Eylül 2015
Yozgat'ta kurban pazarında hareketlilik

Yozgat'ta kurulan hayvan pazarında arefe gününde hareketlilik yaşanıyor. Alıcı ve satıcıların sıkı pazarlıklar yaptığı pazarda, büyükbaş hayvanlar 4 ile 12 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor

Yozgat'ta kurulan hayvan pazarında arefe gününde hareketlilik yaşanıyor.

Sabah saatlerinden itibaren hayvan pazarına gelen vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık bulabilmek için çaba sarf ediyor. Kurbanlık satın almak için son günü bekleyenler, fiyatları 4 bin lira ile 12 bin lira arasında değişen büyükbaş hayvanlar için satıcılarla pazarlık yapıyor.

Hayvan satıcısı Osman Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorum'dan 130 küçükbaş hayvanını satmak için Yozgat'a geldiğini söyledi. Bayrama bir gün kala satışlarda hareketlilik yaşadıklarını belirten Öztürk, "10 hayvanım dışında diğerlerini sattım. Pazarda aşırı bir yoğunluk var. Vatandaş kurban pazarına ilgi gösteriyor" dedi.

Öztürk, fiyatların her bütçeye uygun olduğunu ifade ederek, "Fiyatlarımız uygun ama geçen seneye göre kıyaslama yaparsak geçen sene satışlarımız daha iyiydi. Fiyatlarımız yüksekti ve satıcı durumdan memnundu" diye konuştu.

Yozgat'ın İncecayır köyünde yaklaşık 40 yıldır büyükbaş hayvancılıkla uğraşan Halit Durmaz ise kurbanlıkları 4 bin ile 12 bin lira arasında değişen fiyatlarda satışa sunduğunu belirterek, "İki haftadır kurbanlıklarımızın yanında yatıp kalkıyoruz. 30 büyükbaş hayvan sattım, 4 kurbanlığım kaldı, satışlardan memnunum, son gün ama aşırı yoğunluk var. Bütün hayvanlarımı satarak köye dönmeyi arzu ediyorum" dedi.

- "Satıcılar da alıcılar da durumdan memnun"

Kurbanlık satın almak için pazara gelen Mustafa Kaya da arefe gününde fiyatların biraz daha aşağı düşmesini beklediklerini ve o yüzden bugünü tercih ettiğini söyleyerek, "Bütçemize uygun buradan kurbanlığımızı seçiyoruz. Satıcılar da alıcılar da durumdan memnun" ifadelerini kullandı.

Rasim Yılmaz isimli alıcı ise "Fiyatlar biraz yüksek, pazardaki alıcı da satıcı da haklı. Biz de orta yolu bulmak için pazarlık yapıyoruz ama genel itibarıyla herkes memnun" değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.