Yozgat

İtfaiyeden baca temizliği uyarısı

10:26 12 Ekim 2015
İtfaiyeden baca temizliği uyarısı

 Sorgun Belediyesi İtfaiye Müdürü Salih Bolat, bacaların belirli periyotlarla kontrol edilerek temizlenmesinin yangın ve zehirlenme risklerini azaltacağını bildirdi. 

Bolat, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, havaların soğumaya başlamasıyla soba ve kombilerin kullanımının arttığını ifade ederek, bacala temizliğinin önemine dikkati çekti.

Tıkanan bacalardan tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazının ölümlere, biriken kurumların ise yangınlara neden olduğunu belirten Bolat, şunları kaydetti:

''Sobaların ve kombilerin daha verimli çalışmasını sağlayabilmemiz için dikkat edilmesi  gereken ortak nokta bacalardır. Bacalar sobadan ya da kombiden çıkan karbonmonoksit gazının dışarıya sağlıklı şekilde çıkmasını sağlayarak hem zehirlenmeleri önler hem de cihazımızın verimli şekilde çalışmasını sağlar. Bu nedenle bacalarımızın belirli periyotlarla kontrol edilerek temizlenmesi gerekmektedir. Yangın ve zehirlenmelere karşı bu önlemlerin alınması riskleri azaltacaktır. Yangın söndürme sistemleri ve detektörler gibi uyarıcı cihazların yanı sıra yangın yalıtımı üzerinde durulmalı, can ve mal güvenliğini sağlayıcı yapısal önlemler alınmalıdır.''

Bolat, bacaların temizlenmesinin yakıtın daha kaliteli yanarak tasarruf sağlayacağını ve çevre kirliliğinin önüne geçilebileceğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.