Yozgat

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

12:07 16 Ekim 2015 1 Yorum Var
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Sarıkaya'da ''Cami ve Namazla Arınma'' konulu konferans verildi

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Cami ve Namazla Arınma" konulu konferans düzenlendi. 

İlçe Müftülüğü tarafından özel bir düğün salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, Müslümanların büyük bir  aile olduğunu vurguladı.

Saygı ve dayanışmanın da camilerde öğretildiğini anlatan Yılmaz, ''Camilerin kapısını bir Müslümana kapatabilme yetisine hiç kimse sahip değildir. Camiler, halıları koruma derneği değildir. Bir Müslüman hangi vakit camiye gidecek olsa ibadetini yapabilmek için caminin kapısından içeri rahat girebilmelidir" dedi.

Müslümanın camide ellerini açıp Allah'a dilekçesini arz ettiğini söyleyen Yılmaz, Müslümanın halini arz ettiği zamanda araya kimsenin giremeyeceğini belirtti.

Camiden geçmeyen bir yolun cennete gidemeyeceğini dile getiren Yılmaz, camiye uğramayan bir yolun çıkmaz bir sokak olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Vatandaş-Turkey 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu vesileyle Tüm Din Görevlilerimizin gün ve haftalarını tebrik ediyorum. Bölgesel uygulamalar var belki de. Fakat Suriyeli Din Kardeşlerimizin de VAAZ ve HUTBE 'lerden YARARLANMA (Anlama)'ları için Diyanet ve Görevlilerimizi bir fikirleri var mı aceba? yoksa bu yönde NELER YAPILABILIR?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.