Yozgat

AK Parti Kadın Kolları Aydıncık'ta aşure dağıttı

11:24 30 Ekim 2015
AK Parti Kadın Kolları Aydıncık'ta aşure dağıttı

 AK Parti Aydıncık Kadın Kolları, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.

Aydıncık Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen aşure etkinliğine, Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, AK Parti Aydıncık İlçe Başkanı Burhan Koçak, Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sümbül Şimşek, belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl düzenledikleri aşure etkinliğinin geleneksel hale geldiğini söyledi.

Muharrem ayının aynı zamanda yardımlaşma ve kaynaşmayı beraberinde getirdiğini ifade eden Şimşek, ''Birlik ve beraberliğin simgesi olması ve bütün güzelliklerin birlikte paylaşılması adına belediye düğün salonunda bin kişilik aşure dağıttık. Bayanlarımızın ve vatandaşlarımız büyük ilgi göstermesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir'' diye konuştu.

Aydıncık Belediye Başkanı Koçak da aşurenin birçok malzemeden yapıldığına işaret ederek, ''Aşuredeki o emsalsiz gıdalar gibi bizler de toplumda birer aşure olmuşuz. Kürt, Türk, Arap, Çerkez ve Laz, herkesin bir arada yaşadığı ülkemizde farklı dinler, diller ve kültürlerle harmanlanan bir geçmişe sahibiz" dedi.

AK Parti olarak toplumun bu güzel insanlarını sevgi ve saygıyla kardeşlik duygularıyla kucakladıklarını belirten Başkan Koçak "Silahların gömüldüğü, barış ve kardeşliğin esas alındığı günler için çalışıyoruz. Zaten vatandaşlarımızın da beklentisi bu yöndedir. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde sandıktan tek başına bir iktidarı yüksek oyla alırız" diye konuştu.

Okunan duaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.