Yozgat

Sorgun halk eğitim merkezi 65 ayrı dalda kurs açtı

11:14 04 Kasım 2015
Sorgun halk eğitim merkezi 65 ayrı dalda kurs açtı

 Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından bu yıl 65 ayrı branşta kurs açıldığını bildirdi.

Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk eğitim merkezinde yöresel kilim dokumadan yüzmeye, üniversiteye hazırlıktan işaret diline kadar 65 ayrı dalda açılan kurslara toplam bin 50 kursiyerin devam ettiğini söyledi.

Üniversiteye hazırlık, işaret dili ve bayanlar yüzme kurslarına büyük ilginin olduğunu ifade eden Arslantaş, ''Üniversiteye hazırlık kurslarına 80, bayanlar yüzme kursuna 50 ve işaret dili kursuna da 30 kursiyer katılıyor. Diğer yandan çini işlemeciliği ve Erzincan çelik kalem bakır işlemeciliği kurslarımızda insanlarımızın ağırlıklı olarak devam ettiği kurslardır. Çini işlemeciliği ve Erzincan çelik kalem bakır işlemeciliği kurslarımıza devam eden kursiyerlerimizin yapmış olduğu el emeği göz nuru işler çevrede büyük rağbet görüyor. Bu kurslara katılan kursiyerler ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine de katkıda bulunabiliyorlar. Bu da bizleri çok sevindiriyor” dedi.

Kaymakam Arslantaş, talep gelmesi durumunda şu an listede olmayan kurslar dışında da kursların açılabileceğini, bununla ilgili bir sınırlama olmadığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.