Yozgat

10 yılda, bir milyon fidan dikti

12:31 05 Kasım 2015
10 yılda, bir milyon fidan dikti

 Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesi Belediye Başkanı Doğan Sungur, 10 yılda beldesine değişik cinslerden 1 milyon fidan dikti.

Başkan Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin doğuyu batıya bağlayan Ankara-Sivas karayolu üzerinde bulunduğunu ve bu yolda yolculuk yapanların dikkatini çektiğini ifade etti.

Doğankent beldesinin ilçenin en eski yerleşim birimi olduğunu dile getiren Başkan Sungur, şunları kaydetti:

''Doğankent beldemiz, eski adıyla Peyik, bir zamanlar yörenin en büyük pazarının kurulduğu bir beldeydi. Dolayısıyla buraya değişik il ve ilçelerden birçok yabancının geldiğini görürdük. Ben burada 5 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. İstedim ki beldemiz yemyeşil olsun. İçinden geçenler imrensin. Bunun için öncelikle burasını ağaçlandırmaya karar verdim. İşe Ankara Sivas karayolunu ağaçlandırmakla başladım. Orasını tamamlayınca bu kez beldemizin hemen yakınında bulunan belediyemize ait bin dönümlük alanı fidanlık haline getirdim ve bir milyon fidan diktirdim.''

-Büyük bir gelir kaynağı olacak

Fidanlık haline getirilen bin dönümlük araziye bir milyondan fazla fidan diktiklerine dikkat çeken Başkan Sungur, dikilen badem, ceviz ve kiraz aşılanacak mahlebin meyve vermeye başlamasıyla birlikte beldeye büyük bir gelir getireceğini söyledi.

Sungur, ''Buraya çam, ardıç, sedir, ladin ağaçlarından oluşan 750 bin fidanın yanı sıra 150 bin badem, 500 ceviz, 100 bin mahlep diktim. Bu 100 bin mahlebin hemen hemen tamamı tuttu. Biraz daha büyüyünce onlara kiraz aşılayacağız. Böylelikle beldemiz bir kiraz, badem ve ceviz deposu olacak. Vatandaşlarımız ile birlikte bu ürünleri en iyi şekilde değerlendirip, beldemiz ekonomisini üst düzeye çıkaracağız” diye konuştu.

Diktiği fidanlara gözü gibi baktığını vurgulayan Başkan Sungur, 10 yıldır, fidanları 3-5 günde bir kez kontrol ettiğini, kuruyanların yerine yenisini diktiğini ve ilkbahar aylarında beldenin güzel bir görünüme büründüğünü sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.