Yozgat

"Sorgun'da yaşamak" konferansı

11:40 12 Kasım 2015
"Sorgun'da yaşamak" konferansı

Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu (MYO) Tanıtım Kulübü tarafından "Sorgun’da yaşamak" adlı konferans düzenlendi.

MYO Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, öğrencilere, Sorgun’un tarihi, sosyolojik ve ekonomik gelişimini ve Sorgun Belediyesi olarak ilk günden itibaren yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Sorgun insanının merhametli olduğuna vurgu yapan Şimşek, Sorgunluların öğrencileri kendi evlerinde gibi hissetmeleri için gereken yakınlığı göstereceklerine emin olduğunu söyledi.

Gelecek eğitim öğretim yılında 3 bölümün daha açılacağını ve buna paralel olarak MYO’da eğitim öğretim gören öğrenci sayısının da artacağını ifade eden Şimşek "Sorgun’da bir yüksekokulun olması hep hayalimizdi. Yıllardır hayalini kurduğumuz yüksekokulun binasının yapılması aşamasında gerek milletvekillerimiz gerekse iş adamları ve esnaflarımızın da büyük katkı ve destekleriyle bu hayalimizi gerçekleştirdik. Şu anda 3 bölüm ve 114 öğrencisi bulunun yüksekokulumuza seneye 3 bölüm daha kazandırılacak. Gelecek yıllarda 13-14 bölümle burası çok daha geniş kapsamlı bir eğitim yuvasına dönüşecek" dedi.

Hükümetin en fazla bütçeyi eğitime ayırdığının altını çizen Şimşek, şunları kaydetti:

"Yozgat’ın sanayisi Sorgun'da. Sorgun - Yozgat arasında bir OSB çalışması var. Kent olarak en öncelikli hedeflerimizden birisi istihdamın artmasını sağlayacak yatırımlardır. Böylece nüfusumuz da hızla artmaya devam edecektir. Nitekim Yozgat, en çok göç vermiş vilayetlerden birisi. Dışarıda yaşayan 1,5 milyon civarında hemşehrimiz var. Türkiye’nin her yerinde, yurtdışında Yozgatlı var. İş bulma maksadıyla memleketlerinden başka kentlere göç etmek durumunda kalmışlar. Gerçekleştirilecek yatırımlarla bölgemizdeki istihdam sorununu çözmeyi amaçlıyoruz."

Konferans, plaket töreni ve ikramlarla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.