Yozgat

Yozgat'ta termal su sevinci

11:26 13 Kasım 2015
Yozgat'ta termal su sevinci

Yozgat'ta başlatılan sondaj çalışmaları sonucu 32 derece sıcaklıkta mineralli jeotermal su bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi 4. Etap TOKİ Konutları bölgesinde başlatılan sondaj çalışmasının sonuç verdiğini söyledi.

Uzun süredir devam eden çalışmalar neticesinde 650 metre derinlikte su bulduklarını ifade eden Yanık, şunları kaydetti:

"Yozgat'ta kadınlara yönelik yapımı devam eden Kadın Termal Aqua Park ve Spor Kompleksi için daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz çalışmalarda saniyede 12 litre debide sıcak su bulmuştuk. Bu suya ilaveten yeni bir çalışma daha başlattık. Yapılan tesisimize daha yakın bir bölgede uzun süredir devam eden çalışmalar neticesinde 650 metre derinlikte, 32 derece sıcaklıkta, saniyede 4,5 litre debide mineralli jeotermal su bulduk."

Termal tesis için fazla gelecek olan suyu farklı amaçlarda da kullanabileceklerini belirten Yanık, "Şu anda 2 sıcak su kuyumuz oldu. Bu sular şu an için Termal Aqua Park ve Spor Kompleksi için kullanılacak. İkinci kuyuyu birinci kuyuya ilaveten açtık. Bu suların tesis için fazla gelmesi durumunda farklı amaçlar içinde kullanmamız mümkün olabilir" diye konuştu.

Yanık, Termal Aqua Park ve Spor Kompleksi inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini, önümüzdeki yıllarda Yozgatlı ve Yozgat'a dışarıdan gelecek kadınlara hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.