Yozgat

Sürücülere "kışlık bakım" uyarısı

13:34 18 Kasım 2015
Sürücülere "kışlık bakım" uyarısı

 Makine Mühendisler Odası Yozgat İl Temsilcisi Tahir Demirel, araçların kışlık bakımlarıyla ilgili sürücülere uyarıda bulundu.

Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, soğuk kış aylarında karşılaşılabilecek risklere karşı araçların bazı bakımlarının zamanında yapılması gerektiğine işaret ederek, sisli, yağmurlu ve karlı havalarda araç kullanımının her zamankinden daha riskli olduğunu ve araçlarda gerekli kış hazırlıklarının yapılması gerektiğini söyledi.

Kış aylarında motorun sağlıklı çalışabilmesi için soğutma suyuna antifriz konulmasının şart olduğunu vurgulayan Demirel, "Antifriz miktarının azalmaması için her zaman özel sıvılar kullanılmalı. Araçlara özel sıvılar yerine su kullanmak, sudan kaynaklı kireçlenmelere, kireçlenmeler de su kaçaklarına ve hararet problemine yol açar. Kışa girerken özellikle dikkat edilmesi gereken yer motor soğutma suyunun antifriz miktarıdır. Motordaki su miktarı doğru ayarlanmazsa motor suyu donar ve motor bloğuna zarar verir" dedi.

Özellikle LPG’li araçların sabah ilk çalışmada zorlanacağını belirten Demirel, şunları kaydetti:

""Bunun için öncelikli olarak akülerin kontrol edilmesi gereklidir. Yeterli olmaması durumunda yenisi ile değiştirilmesi lazımdır. Seyir güvenliği için silecek lastikleri ve silecek suyu da gözden geçirilmeli. Silecek suyunu mutlaka donmayan cinsten seçilmeli. Sürüş güvenliğinin bozulmaması için mutlaka kışlık lastiklerimizi de taktırmalıyız ki aracımız karlı ve soğuk havalarda yola daha iyi tutunabilsin. Kış seyahatlerinde aracın lastik çapına uygun zincir bulundurulmalı. Mevsim şartlarının ağır olduğu yerlerde arabada bir buz kazıyıcı bulunması gerekir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.