Yozgat

100 kadına istihdam sağlanacak

14:24 19 Kasım 2015
100 kadına istihdam sağlanacak

 Sorgun'a bağlı Doğankent beldesinde yapımı devam eden halı ve kilim atölyesinin 100 ev kadınına istihdam sağlayacağı bildirildi.

Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin en önemli sorunlarından birinin iş alanlarının az olması ve kadınların üretime katkıda bulunamaması olduğunu söyledi.

Belediyelerin hazırlayacakları projelerle bu sorunun çözümü noktasında önemli şeyler yapabileceklerinin ifade eden Sungur "Belediyemiz tarafından yapılan Kültür Merkezimiz içerisinde bulunan halı ve kilim dokuma atölyesi, kadınlarımızın istihdamı açısından çok önemli. Burada çalışmaya başlayacak kadınlarımız dokudukları halı ve kilimlerden elde ettikleri kazançlarla aile bütçelerine ciddi katkı sağlayabilecekler" dedi.

Atölyede kurulması gereken tezgahların tamamının finansmanının belediye tarafından karşılanacağına belirten Sungur, "Önümüzdeki ilkbahar mevsimine bu atölyemizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Dokuma tezgahları ile ilgili araştırmalarımız sürüyor. Atölyemiz açıldığında burada çalışacak kadınlarımızın malzemeleri de belediyemiz tarafından karşılanacak. Üretilen halı ve kilimlerin pazarlaması da yine belediyemiz tarafından yapılacak. Çalışan kadınlarımızın satılan ürünlerinden malzeme masrafları çıktıktan sonra geri kalan para kendilerine ödenecek. Böylelikle kadınlarımız ciddi bir gelire sahip olabilecekler" dedi.

İleride bu sayının artırılabileceğini vurgulayan Sungur, böylelikle işsizliğin önüne geçmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.