Yozgat

1 Aralık Dünya AIDS günü

15:26 01 Aralık 2015
1 Aralık Dünya AIDS günü

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr İsmail Kurca, AIDS virüsünün kadın ve erkeklerde her yaşta görülebildiğini belirtti.

Kurca, 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada, dünya genelinde 40 milyon civarında AIDS virüsü taşıyan hasta olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de bu virüsün hızla arttığına dikkati çeken Kurca, "İki yıl önce Türkiye'de kayıtlı AIDS'li sayısı 4 bin 500 - 5 bin civarındaydı. Ancak sayının 8 binlere kadar çıktığını görmekteyiz. Türkçesi edinsel bağışıklık yetmezliği sendromu olan AIDS, HIV adındaki mikrobun neden olduğu kan yoluyla ve cinsel ilişki sırasında bulaşan bir hastalıktır" ifadelerini kullandı.

 Bu virüsün vücuda girdiğinde hastalığa karşı direnç gösterilmesini sağlayan bağışıklık sistemini yok ettiğini vurgulayan Kurcu, şunları kaydetti:

"Bu virüs, vücuda girdikten hemen sonra hastalık görülmez. Ayrıca, bu virüsün vücutta bulunduğunu gösteren herhangi bir şikayet ya da bulgu da yoktur. Ancak yapılan kan tetkikleri sonucu farkedilir. Yaklaşık 10-12 yıl sonra belirtiler görülmeye başlar. Bu zamana kadar kişi, mikrobu başkalarına bulaştırabilir. Ayrıca şunu bilmek gerekir ki, AIDS hastaları için ölüm kaçınılmaz bir sondur. Her ne kadar tıpta gelişmeler devam da etse, AİDS’in henüz tedavisi yoktur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.