Yozgat

ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat'ta yapıldı

13:56 17 Aralık 2015
ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat'ta yapıldı

 Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat'ta gerçekleştirildi.

Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün, Yozgat Valiliği Salonundaki toplantı öncesinde yaptığı açıklamada,  ajansın mali ve teknik destekler ile yatırım destek danışmanlığı başta olmak üzere tüm alanlarda bölge kalkınmasını hedefleyen çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Ajans tarafından yürütülen mali destek programları kapsamında toplam proje tutarı 55 milyon lira olan 75 projenin uygulama sürecinin devam ettiğini belirten Düzgün, ''Tamamlanmış olan projelerin denetimlerine başlanmış olup, aralık ayına kadar yüzde 75’i tamamlanan denetimlerin geri kalan kısmı da ay sonuna kadar tamamlanacaktır'' dedi.

Bölge liderlerine, ajans uzmanlarına ve genç girişimcilere ORAN Akademi kapsamında konferanslar düzenlendiğini ifade eden Vali Düzgün, şöyle devam etti:

''Türkiye’nin dünya çapında tanınmış girişimcisi ve uluslararası girişimcilik TV programı 'Dragons' Den'  jürisi ve Türkiye’de franchising sisteminin kurucusu Baybars Altuntaş tarafından Girişimcilik ve e-ticaret konulu konferans düzenlenmiştir. Kayseri Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte Kayseri’nin Arap ve Kuzey Afrika coğrafyasına tanıtımı amacıyla 17 ülkeden 72 turizm acentesi ve tur operatörünün katıldığı 5. Metex Etkinliği’nin düzenlenmesine katkı sağlanmıştır. Firefly Intelligent Technologies firması ile Erciyes Teknopark AŞ bir araya getirilerek, firmanın üzerinde çalıştığı cilt kanseri kontrol teknolojisini geliştirmek üzere iş birliği imkanları görüşülmüş ve firmanın Erciyes Teknoparkta faaliyet göstermesi için gereken teknik konular karara bağlanmıştır.''

ORAN’ın Yozgat’ta yaptığı faaliyetler hakkında da bilgiler veren Düzgün, şunları anlattı:

''Yozgat Yatırım Destek Ofisi Viyana Türk Ticaret Müşavirliği ile ortak bir organizasyon düzenlemiştir. Bu kapsamda MÜSİAD ve TÜMSİAD Viyana Şubelerinin yanında Yozgatlılar Federasyonu ve Yozgatlı iş adamları ile görüşme sağlanarak yatırım yapmaları için Yozgat’a davet edilmiştir. 2015 yılı Teknik Destek Programı 5. Dönemi kapsamında 9 başvuru teslim alınmış olup 5 başvuru başarılı bulunmuştur. 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı 6 Kasım’da sona ermiş olup yıl boyunca toplam 29 başvuru teslim alınmış ve bu projelerden 12 faaliyet teklifi desteklenmeye hak kazanmıştır.''

Düzgün, Türkiye kalkınma politikaları ekseninde Yozgat’ın geleceğinin detaylı olarak tartışılacağı Yozgat Kalkınma Çalıştayı düzenleneceğini belirterek, çalıştaya, üniversite öğretim üyeleri, ORAN Kalkınma Kurulu Yozgat üyeleri ile ticaret ve sanayi odaları temsilcilerinin katkı ve katılım sağlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Düzgün’ün konuşmasının ardından ORAN Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı devam etti.

Toplantıya, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ve ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.