Yozgat

Dernek üyeleri geleneksel yemekle buluştu

14:41 26 Aralık 2015
Dernek üyeleri geleneksel yemekle buluştu

Sarıkaya ilçesindeki Konuklar Kasabası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri geleneksel "arabaşı" yemeğinde bir araya geldi.

Yemekten sonra kısa bir konuşma yapan Dernek başkanı Bayram Höke, uzun zamandır ayrı kaldıkları üyelerle bu arabaşı ziyafeti vesilesiyle bir araya geldiklerini söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacebey'in de bu etkinliğe katılmasının bir araya gelmelerinde büyük rol oynadığını belirten Höke, derneğin Sarıkaya'da sosyal ve siyasal alanda çok etkili olduğuna dikkati çekerek, bu birlikteliklerinin devam edeceği kaydetti.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise hemşehrileriyle bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Karacabey, "Nerede olursak olalım, bir araya gelebiliyorsak, birbirimizi görebiliyorsak, aramızda muhabbet ve bağ devam ediyorsa bulunduğumuz yer fark etmiyor. Yozgat’tan ayrılalı uzun yıllar olmuştu. Önümüzde geleceğe dönük planlarımız var. Bu planlar arasında, uzun yıllar ayrı kaldığımız ilimize, ilçemize, genel anlamda Yozgat’ın her ilçesine ve her köyüne üniversite vasıtasıyla ulaşmak ve kendi ilimize hizmet etmek düşüncemiz var. Bunu başarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi. 

Sarıkaya’da kısa bir zaman içerisinde bir yüksekokul açılacağını ifade eden Karacabey, bu okul için de önemli aşamaları geçtiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.