Yozgat

Sorgun'da nakış kursuna yoğun ilgi

12:45 28 Aralık 2015
Sorgun'da nakış kursuna yoğun ilgi

 Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Nakış Kursu’na bayanlar ilgi gösteriyor.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Nakış Öğretmeni Mualla Ertal, gazetecilere yaptığı açıklamada, açılan kurslara en fazla ilgiyi ev hanımlarının gösterdiğini söyledi.

Bu yıl Halk Eğitimi Merkezi ile İŞKUR’un yaptığı protokol gereği kadınlara yönelik meslek edindirme kursu açtıklarını belirten Ertal, "Temel giyim ve nakış üzerine eğitimimize devam ediyoruz. Kursumuz günde 8 saat olup şubat ayının sonuna kadar devam edecektir. Kurslarımıza katılan ev hanımları hem yeni bir meslek öğreniyor hem de İŞKUR tarafından ödenen ücretle aile bütçesine katkıda bulunuyorlar" dedi.

Kursiyerlerden Sümeyye Taşgın ise Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İŞKUR'un açmış olduğu nakış kursu sayesinde yeni bir meslek öğrenmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

İkbal Kaya isimli kursiyer de şuana kadar birçok ürün yaptıklarını ifade ederek, "Şuanda para kesesi süslemesi yapıyorum. Bu kurslar hem maddi hem de manevi açıdan güzel oluyor. İŞKUR’un destekleriyle açılan bu kurslarının devamını da diliyoruz. Bundan sonra açılan kurslara tekrardan başvurmayı da düşünüyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.