Yozgat

Buzlu zeminde ''eller cepte yürünmemeli''

12:38 01 Ocak 2016
Buzlu zeminde ''eller cepte yürünmemeli''

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Karaaslan, kış mevsiminde buzlu ve karlı zeminlerde eller cepte yürünmemesi gerektiğini belirtti.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışıyla ortopedi polikliniklerinde ve acil servislerde kas iskelet sistemi yaralanması başvurularının arttığını belirtti.

Kar yağışını sürdüğü ve kaldırımlarda buzlanmaların olduğu zamanlara zemin şartlarına uygun ayakkabı seçilmesi gerektiğine dikkati çeken Karaaslan, şöyle devam etti:

''Ayakkabı tabanı kauçuk olabilir. Özellikle yumuşak zeminli ve kaymayı engelleyici zemin ve tabana sahip ayakkabıları tercih ediyoruz. Bir ikincisi soğuk hava şartları gereği hepimiz zaman zaman ellerimiz ceplerde yürümeye meyilli bulunabiliyoruz ancak herhangi bir kayma ve dengenin kaybolması durumunda tekrar vücudumuzun dengesini sağlayabilmemiz için bazen kollarımıza ihtiyacımız var. Bu sürede insanların elleri cepte yürümemesini özellikle tavsiye ediyorum. Kışın zemine uygun ayakkabı tabanları seçilmeli ve eller cepte kesinlikle yürünmemelidir.''

Vatandaşların herhangi bir düşme ve yaralanma durumunda mutlaka bir acil servise veya ortopedi kliniğine başvurmalarını isteyen Karaaslan, ''Gecikmiş tedavinin farklı sorunlar oluşturmaması nedeniyle hastalarımızın dikkatli davranması gerektiğinin altını özellikle çizmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.