Yozgat

Sorgun Halk Eğitim Merkezinde kültür mantarı hasadı

16:21 04 Ocak 2016
Sorgun Halk Eğitim Merkezinde kültür mantarı hasadı

 Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan "Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu" tamamlanarak mantar hasadına başlandı. 

Halk Eğitimi Merkezi binasının bodrum katında 15 metrekarelik bir odada 3 ranzanın içinde deneme amaçlı mantar üreten kursiyerler, ilk hasatlarını yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Usta öğretici olarak görev yapan ziraat mühendisi Erkan Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 35 günlük bir süre içerisinde 210 kilo kültür mantarı elde edeceklerini söyledi. 

750 kilo kompost denilen tohumdan yüzde 30'luk verimle, 210 kilo mantar elde edeceklerine dikkati çeken Aydın, "Oda küçük olduğu için burada kar amacı gütmüyoruz. Kar amacıyla üretim yapabilmek için yaklaşık 100 metrekarelik odaya ihtiyaç var. 100 metrekarelik bir alandan bir aile 3 bin lira kar elde edebilir. Sorgun halkı bu işe çok yatkın. Kursumuza ilgi bayağı yoğun” dedi.

Kültür Mantarının bölgede ciddi kazanç getirebileceğini vurgulayan Aydın, ''Kültür mantarı alternatif ürün kapsamında yetiştirilebilecek bir ürün. Şu anda burada deneme amaçlı mantar üretiyoruz. Kültür mantarının bölgemizde tanınma oranı yüzde 21 civarında. İyi bir tanıtımla pazar sıkıntısı kalmayacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Nafiye Balcık ise kültür mantarı yetiştiriciliğinin özellikle titiz bayanların yapabileceği keyifli ve kolay bir iş olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.