Yozgat

Verem Eğitim ve Propaganda Haftası

15:45 05 Ocak 2016
Verem Eğitim ve Propaganda Haftası

 Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Elif Şimşek, veremin halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi, öksürük, balgam, öksürükle kan tükürme, göğüs ya da sırt ağrısı, nefes darlığı şeklinde belirtiler gösterdiğini söyledi.

Şimşek, Verem Eğitim ve Propaganda Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, verem hastalığında koruyucu tedavinin çok önemli olduğunu belirtti.

Koruyucu tedavinin tek ilaçla altı ay sürdüğünü ve bu tedavinin hastalanmayı yüzde 90 oranında önlediğini ifade eden Şimşek, hastalığın tedavisinin verem savaş dispanserlerinde ücretsiz yapıldığını söyledi.

Halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi, öksürük, balgam, öksürükle kan tükürme, göğüs ya da sırt ağrısı, nefes darlığı şeklinde belirtiler gösteren verem hastalığının, organlara göre değişik belirtiler gösterebileceğinin altını çizen Şimşek, ''Şeker hastalığı, böbrek hastalığı, bazı kanserler, ilaç ve alkol bağımlılığı, sigara kullanımı vücut direncini düşürür. Hastalık en çok akciğerleri tutar. Lenf bezleri, kemikler, böbrekler, beyin zarı ve diğer organlarda da görülebilir'' dedi.

Şimşek, verem aşısının özellikle çocuklarda hastalığı önleme de çok etkili olduğunu, doğumdan sonra ikinci ayını bitiren bebeklere Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz yapıldığını bildirdi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.