Yozgat

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

17:47 11 Ocak 2016
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel basını ziyaret etti.

Kaymakam Arslantaş, Sorgun Postası gazetesindeki ziyarette yaptığı açıklamada, medyanın günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade ederek, 10 Ocak tarihinin aynı zamanda 1978 yılından bu yana Dünya Yöneticiler Günü olarak da kutlandığını belirtti.

Gazetecilerin toplum bilincini artırmak, toplumu bilgilendirmek adına çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini kaydeden Arslantaş “En zor şartlarda bile vatandaşların haber alma hakkını yerine getirmeye çalışan gazeteciler büyük fedakârlıklarla görevlerini yapmaktadırlar. Türk Basını, her zaman ve her yerde doğru haber vererek, objektif davranarak, zaman mevhumu gözetmeden görevini yerine getirmeye çalışmaktadır” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de gerek yerel, gerekse ulusal basında görev yapan medya mensuplarının toplumun bilincini artırarak güçlendirmek adına emek harcadığını kaydetti.

Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğini vurgulayan Şimşek, ''Gücünü kamuoyundan alan, halkımızın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen özgür basın, aynı zamanda demokrasinin vazgeçilmezidir. Türk Basını, her zaman ve her yerde doğru haber vererek, objektif davranarak, zaman mevhumu gözetmeden görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu vesileyle İlçemizde ve Türkiye genelinde görev yapan medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.