Yozgat

Yozgat'ta hastalara evde diş tedavi hizmeti veriliyor

15:58 21 Ocak 2016
Yozgat'ta hastalara evde diş tedavi hizmeti veriliyor

Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin, evde sağlık hizmeti alan hastalara diş bakımı yaptığı bildirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kurca, gazetecilere yaptığı açıklamada, evde sağlık hizmetinden yararlanan vatandaşların diş bakımlarını da evlerinde yaptıklarını söyledi.

Ağız ve diş sağlığı merkezi tarafından oluşturulan 4 kişilik ekiple bu hizmeti verdiklerini ifade eden Kurca, "Mobil üniteyle yatağa bağımlı olan, sağlık kuruluşlarına gidemeyen hastaların diş muayenelerini ve tedavilerini yapıyoruz. Hastalarımız koruyucu diş hekimliği, ağız hijyeni eğitimleri, diş çekim ve hareketli protez yapımı gibi tedavi yöntemlerinden yararlanıyor. Mobil üniteyle hastalarda diş taşı temizliği de gerçekleştirilebiliyor. Cihaz sayesinde normal bir diş kliniğinde yapılan tedavilerin tamamına yakını hastanın yaşam alanında yapılıyor" dedi.

Kendilerine telefonla ulaşan hastaların evine gittiklerini belirten Kurca, "Halkımızın sadece bir telefon uzağındayız. Evlerinde, akraba ve komşularında yatalak ve engelli olanlar bizi arayarak kimlik bilgilerini ve ev adreslerini bildirmeleri halinde o adrese ulaşarak hastaların diş tedavilerini yapıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.