Yozgat

Yozgat'ta cezaevi nakil aracının devrilmesi

13:28 22 Şubat 2016
Yozgat'ta cezaevi nakil aracının devrilmesi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Akdağmadeni ilçesinde cezaevi nakil aracının devrilmesi sonucu yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti.

Yozgat Devlet Hastanesinde tedavi gören askerlerden Doğukan Kesen ve Ferhat Kutbay'ı ziyaret eden Yazıcı ve Yıldırım, acil şifalar diledi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Yazıcı, "Mahkum nakil aracı karın etkisiyle kayarak devrildi. İçerisinde 5 askerimiz, iki rütbeli askerimiz, iki mahkum, iki şoför vardı. Maalesef önde oturan rütbeli askerimiz şehit oldu" diye konuştu.

Bir mahkumun sağlık durumunun biraz sıkıntılı olduğunu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Yazıcı, "Araçta bulunan uzman çavuş arkadaşımızın küçük bir yarası var. Diğer 5 askerimizde de hayati olmayan küçük yaralanmalar mevcut" bilgisini paylaştı.

Kazada şehit olan Astsubay Hamza Kıraç'ın cenazesinin memleketi Kahramanmaraş'a gönderildiğini aktaran Yazıcı, "Tüm milletimizin başı sağ olsun, yakınlarına Allah sabır versin. Yaralılarımızın durumları çok iyi. İnşallah, 2-3 gün içinde taburcu edilirler" ifadelerini kullandı.

Bu arada, kazada yaralanan askerlerden Mehmet Göfer, Samet Çelik, Ufuk Altın, mahkumlar Levent U, Namık Kemal Ö. ile şoförler Mehmet Kara ve Ali Rıza Akman'ın tedavisi kentteki hastanelerde devam ediyor.

Yaralı askerlerden Ahmet Tağaz da Akdağmadeni Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Dün gece Rize'den Yozgat'a mahkum sevk eden cezaevi nakil aracının Akdağmadeni ilçesinde devrilmesi sonucu bir astsubay şehit olmuş, 2 mahkum, 2 gardiyan ve 6 asker yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.