Yozgat

Dünya Çevre Günü

17:31 03 Haziran 2016
Dünya Çevre Günü

Yozgat'ta 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Yozgat Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Dünya Çevre Günü nedeniyle yapılan etkinlikler çerçevesinde Yimpaş AVM önünden Cumhuriyet Meydanına kadar çevre yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşte öğrenciler yeşil tişört giyerek, pankart ve dövizleriyle vatandaşlara çevre temizliğinin önemini vurgulamaya çalıştı.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, her ilin o ilde yaşayanların evi olduğunu söyledi.

Yozgat’ın geçmişte temiz ve nezih bir şehir olduğunu ifade eden Arslan, "Belediye olarak şehrin temizliğinden sorumluyuz. Aynı sorumluluğu vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. Bazıları küfürlü olarak 'biz atacağız belediye temizleyecek, biz kirleteceğiz başkan temizleyecek, başkanın işi ne' türünden cümleler sarf ediyor. Ben bunlara diyecek söz bulamıyorum.” dedi.

Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Tamer de çağın en büyük sorunlarından bir tanesinin küresel çevre kirliliği olduğuna kaydetti.

Doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan başlıca etkenin insan olduğunu kaydeden Tamer, “Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak tanımlayabiliriz. Normal şartlarda kendini temizleme özelliği olan doğa, insanın çeşitli faaliyetleri sonucunda aşırı kirlenmekte ve kendi gücünü aşan bu kirlenmeyi tolere edememektedir. İnsan faaliyetleri sonucu ortaya çıkan sanayi artıkları, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, spreyler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etmenlerdir.” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.