Yozgat

Dokuma motifleri gün yüzüne çıkıyor

13:41 13 Temmuz 2016
Dokuma motifleri gün yüzüne çıkıyor

Yozgat'ta geçmiş yıllarda oldukça yaygın olmasına karşın, günümüzde yok olan yöreye özgü halı, kilim, bez dokuma motiflerinin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla başlatılan çalışmalar devem ediyor.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, yaptığı açıklamada, Yozgat Müzesi depolarında bulunan Yozgat'a özgü kilim, halı ve bez dokumalarını depolardan çıkartarak, geleneksel el sanatlarının tahribatını ve yok olmasını önlemeye yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.

İbiş, ''Bakanlık tarafından yürütülen Kültürel Eğitim Faaliyetleri kapsamında Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatlarını tanıtarak, yok olmasını önlemek istiyoruz. İlimize özgü motiflerin yaşatılması için Müze Müdürlüğümüzün deposunda bulunan ilimize ait halı, kilim ve bez dokuma örneklerinin fotoğraflanması, desenlerinin çıkarılarak kurslarımızda ve Bozok Üniversite'mizin geleneksel el sanatları bölümünde de kullanılması için çalışma yaptık. Müzemizde bulunan tarihi motif ve desenleri, açılan dokuma kurslarımızda üretilen ürünlerde uygulayıp gelecek nesillere aktarmak istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.