Yozgat

Yozgat Belediyesi çalışmaları

11:16 08 Eylül 2016
Yozgat Belediyesi çalışmaları

Yozgat Belediyesi, 2016 yatırımları kapsamında 42 milyon lira değerindeki projeleri tanıttı.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, yapımı devam eden projeler hakkında yerel ve ulusal basın temsilcilerine bilgi verdi.

Başkan Yardımcısı Karslıoğlu, yeni iş merkezleri, hal binası, otoparklar, park çalışmaları ve asfalt çalışmalarının hızla devam ettiğini, Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın projeleri bizzat takip ettiğini söyledi.

Belediye olarak amaçlarının şehirde yeni semtler oluşturmak olduğunu vurgulayan Karslıoğlu, ''Her semtin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alışveriş merkezleri, sosyal alanlar, parklar yapmak istiyoruz. Yani vatandaşımız yaşadığı mahallede kendi bütün ihtiyaçlarını giderebilecek alanların oluşması çaba gösteriyoruz. Hizmetleri şehir merkezi değil kenar mahallelere yaydık. Kenar mahallelerimizde yol ve kaldırım çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl içerisinde bu güne kadar 15 bin ton asfalt kullanarak yollarımızı asfalt ile kapladık. Çalışmalarımız ise aralıksız sürüyor ve mevsim el verdiği sürece de devam edecek. Şu anda terminalden Kentpark arasında asfalt çalışmalarımızın büyük bir bölümü bitti ve kalan kısımda da çalışmalar sürüyor.'' diye konuştu.

Karslıoğlu, şu ana kadar kenar mahallelere çocukların oynayacakları, büyüklerin dinlenecekleri ya da spor yapacakları 7 park yaptıklarını dile getirdi.

8 parkta da bakım ve onarım çalışmalarını tamamladıklarının altını çizen Karslıoğlu, şöyle konuştu:

''Çocuklar için oyun gruplarını yeniledik. Amacımız, çocuklarımızın eve kapanmadan kendi mahallesinde, kendi sokağındaki parkta oynamaları eğlenmelerini, büyüklerin ise bu parklarda dinlenmelerini spor yapmalarını sağlamaktır. Kapalı Pazar Yerinin tamamlanma noktasına geldi. İnşaatında gecikme yaşandı. Şu anda tamamlanma noktasına geldi. Pazar yerimizin üst kısmında mahalle halkımızın ve gençlerimizin kullanacağı spor sahaları yer alıyor. Alt ise haftada bir veya iki gün pazar yeri olarak kullanılacak. Diğer günlerde de burası başka şekillerde değerlendirilebilecek. Yine belediye olarak pazar yerimizin ön kısmından geçen derede yeni bir çalışma yaptık. Kanalı tamamen toprak altında aldık. Bu çalışmamızda buradaki çirkin görüntüyü ortadan kaldırmış oldu. Şehirde iş yeri sıkıntısından dolayı kiraların çok yüksek olduğunu belediye olarak yeni iş merkezleri yapılması için çalışmalar başlattık. Bu tür çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. İş yeri sayımız arttıkça kiralarda düşecektir. Esnafımız kazancının büyük bir bölümünü kiraya vermek zorunda kalıyor.''

Karslıoğlu, hal binası inşaatının başladığını ayrıca otopark ihalesinin yapıldığını, Yozgat’ı modern bir kent görünümüne kavuşturmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.