Yozgat

Akademik başarıyı artırma çalıştayı tamamlandı

14:35 08 Mart 2017
Akademik başarıyı artırma çalıştayı tamamlandı

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Sorgun'da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Akademik Başarıyı Artırma Çalıştayı" tamamlandı.

Sorgun İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda yapılan çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, Yozgat genelinde fiziki olarak okullarda sıkıntı olmadığını, fiziki yeterliliğinin yüzde doksanlarda olduğunu, ancak öğrencilerin başarı sıralamasının daha üstlere çıkması gerektiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, çalıştayla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayın çok verimli geçtiğini kaydetti.

Ekinci, "Çalıştayda okulların sorunları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından tartışıldı. İki kademeli olarak gerçekleştirilen çalıştayda, öncelikle öğrenci, öğretmen, yönetici ilişkileri ele alındı. Veli, sivil toplum kuruluşları ve eğitim paydaşlarının eğitim öğretim faaliyetlerine katılımı ile ilgili sorunlar irdelendi. Rehberlik ölçme ve değerlendirme konuları da masaya yatırıldı. Ardından bu sorunlar için çözüm önerileri tartışıldı." diye konuştu.

Çalıştay'a, Tekin, Ekinci, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veli ve öğrenci temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.