Yozgat

Oğan'ın katıldığı etkinlik öncesi çıkan kavga

23:59 26 Mart 2017
Oğan'ın katıldığı etkinlik öncesi çıkan kavga

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, MHP'den ihraç edilen Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın, Yozgat'ta katıldığı konferans önceki çıkan kavgayla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Diriliş Gençlik Derneği tarafından Boğazlıyan ilçesinde düzenlenen "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Bağış, yaptığı açıklamada, gününü Yozgat’ta geçirdiğini ve Vali Kemal Yurtnaç ile beraber olduğunu söyledi.

Sinan Oğan’ın Yozgat’taki programı öncesi çıkan olaylarla ilgili Vali Yurtnaç’ın çalışmalarına bizzat şahit olduğunu aktaran Bağış, "Sayın Valimiz bizzat Ülkü Ocakları'nı ve başkanlarını defalarca benim yanımda arayarak, emniyet müdürü ve emniyet teşkilatımızın bütün ilgililerini defalarca arayarak, onların kılına zarar gelmesin, demokratik haklarını, hukuklarını kullansınlar ve toplantılarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirsinler diye muazzam bir çaba sergiledi." dedi.

Bu çabalardan sonra Vali Yurtnaç’ın suçlanmasının yakışık almayacağını ifade eden Bağış, şunları kaydetti:

"Valimiz, Ülkü Ocakları Başkanı'nı arayarak 'Ben ilimde olay istemiyorum. Sinan Bey bizim misafirimizdir. Misafirimizin buradan sağlıklı ve huzurlu bir şekilde toplantısını gerçekleştirip ayrılması benim mesuliyetim çerçevesindedir, ben rica ediyorum' diye teskin etti. Emniyete de 'onların kılına zarar gelmeyecek' diye talimatlar verdi. Bunlara rağmen Valimize, Adalet Bakanımıza ve İl Emniyet Müdürümüze iftira atmaları gerçekten yakışmadı, özür dilemeleri gerekir."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.