Yozgat

Köylerdeki kaçak yapılar da yıkılıyor

13:08 10 Ocak 2018
Köylerdeki kaçak yapılar da yıkılıyor

Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, şehir merkezlerinde olduğu gibi köylerde de yapıların denetlendiği kamu alanını işgal eden kaçak yapıların yıkıldığını söyledi.

Altınpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mirahor köyünde Y. D. isimli vatandaşa ait ev ve samanlığın ruhsatının olmadığı ve kamuya ait yolun büyük bir kısmını kapladığını belirterek, "İl Özel İdaresi ekipleri, daha önce gönderilen tebligata uymayan bu vatandaşın evini jandarma denetiminde yıktı." dedi.

Köyde yaşayan vatandaşların da şehirlerde olduğu gibi, her hangi bir bina yapmaları durumunda, tapularıyla birlikte İl Özel İdaresi’ne başvurmaları gerektiğine dikkati çeken Altınpınar sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçemizde bu tür yıkım çalışması ilk kez uygulanıyor. Uygulama sırasında herhangi bir olay yaşanmaması için İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşlarımız, mağdur duruma düşmemeleri için mutlaka bu izni almalılar. Binanın tamamlanması durumunda da yine İl Özel İdaresine başvurarak, yapı kullanım belgesi almak zorundalar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.