Yozgat

Boğazlıyan Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği kuruldu

16:44 07 Şubat 2018
Boğazlıyan Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği kuruldu

Dernek başkanlığını üstlenen Şehit Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın ağabeyi Ergün Yalçın ve oluşturulan yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam Davut Sinanoğlu'nu ziyaret etti.

Boğazlıyan'da şehit aileleri arasındaki iletişim, dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması amacıyla Boğazlıyan Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği kuruldu.

Ziyaretlerinden dolayı şehit yakınlarına teşekkür eden Sinaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrin'e düzenlenen "Zeytin Dalı Harekatı"nda şehit düşen askerlere rahmet diledi.

Şehitlik makamının çok özel bir olduğunu anlatan Sinanoğlu, "Devletimiz için ne geriyorsa, bizler onu yapmaya hazırız. Şu an kuruluşu yapılan derneğin hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Sinanoğlu, şunları söyledi:

"Şehit ailelerimiz bizim manevi değerlerimiz, geçmişimiz, geleceğimiz, her şeyimiz olduğunu biliyoruz. İnşallah bu yolda hep beraber Boğazlıyan'da en güzel gayretleri beraber sarf edeceğiz. Bu derneğin, ilçemize, ülkemize, şehit ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile de tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum."

Dernek Ergün Yalçın ise bu vatan ve millet için verilen bedelin, ne kadar kutsal olduğunu belirtti.

Yalçın, şehit yakınları oldukları için son derece onurlu ve gururlu olduklarını kaydederek, "Milletimizin birliği ve bütünlüğü huzur ve güvenliği uğruna kahramanlıkları ve yiğitlikleriyle en yüce mertebeye ulaşan aziz şehitlerimizin bizlere emanet ailelerini korumak, şehit aileleri arasında yardımlaşma dayanışma birliği ve beraberlik amacı derneğimiz kuruldu." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.