Yozgat

Öğrencilere Roma Hamamı tanıtıldı

15:07 20 Nisan 2018
Öğrencilere Roma Hamamı tanıtıldı

Sarıkaya Şehit Metin Arslan Ortaokulu öğrencilerine, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında açık hava müzesinin ne anlama geldiğini öğretmek amacıyla Roma Hamamı gezdirilip, hamam hakkında bilgi verildi.

Sarıkaya Tarihi Roma Hamamı önünde düzenlenen etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Şube Haluk Timur, Şehit Metin Arslan Ortaokulu Müdürü Murat Demirel, Şehit Metin Arslan Ortaokulu Müdür Yardımcısı Abdullah Yaşar, Görsel Sanatlar öğretmeni Feyzullah Çelik ve öğrenciler katıldı.

Tarihi Roma Hamamı önünde resim çizen öğrencilere, Görsel Sanatlar öğretmeni Çelik tarafından hamamın tarihi ve yapılan çalışmalar anlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Timur, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin yıllık tarihe sahip Roma Hamamı'nı önce ilçede eğitim gören öğrencilere tanıtmak istediklerini belirterek, "Valiliğimiz tarafından burada önemli çalışmalar yapılmaktadır. İlçemizin bu güzelliğini önce kendimiz tanıyıp daha sonra da başkalarına en iyi şekilde tanıtacağız." dedi.

Okul müdürü Demirel ise, açık hava müzesinin ne anlama geldiğini öğrencilere anlatmak için Roma Hamamı'nın çok iyi bir örnek olduğunu ifade ederek, "Böyle bir faaliyetle öğrencilerimize hem Roma Hamamının tarihini anlatmış olduk hem de açık hava müzesinin ne anlama geldiğinin kavratılmasını sağlamak istedik. Öğrencilerimizin çizdiği resimleri yıl sonunda yapacağımız sergimizde kullanacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.