Yozgat

Sorgun'da vergi borçlarında yeniden yapılandırma anlatıldı

16:48 11 Temmuz 2018
Sorgun'da vergi borçlarında yeniden yapılandırma anlatıldı

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerine, çıkarılan 7143 Sayılı Kanun ile vergi borçlarının yeniden yapılandırılması için tanınan hak anlatıldı.

Sorgun TSO Konferans Salonunda 7143 Sayılı Vergi ve Bazı Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Oda Başkanı Üzeyir Arslan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasının, iş dünyası için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Yozgat Vergi Dairesi Müdürü Özcan Cerrah da toplantıda yaptığı sunumda, 18 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 Sayılı Kanun ile mükelleflere büyük kolaylık getirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu kanun ile birikmiş borçların cazip bir şekilde yapılandırılarak peşin veya taksitle ödeme fırsatı tanınıyor. Peşin ödeme yapıldığı takdirde de çok büyük avantaj sağlıyor. Pişmanlıkla veya kendiliğinden verilecek beyanlar ile ilgili cazip koşullarımız vardır. Kanunun getirdiği önemli imkanlardan bir tanesinde matrah ve vergi artırımı. Vatandaşlarımız ilgisinin yüksek olması çok güzel. Yapılandırmalarını yapan tüm mükelleflerimize teşekkür ediyoruz, yapılandırma yapacak mükelleflerimize de kanunun son başvuru tarihi olan 31 Temmuz tarihine kadar bu avantajlı imkanlardan yararlanmaya davet ediyoruz."

Toplantıya Sorgun Vergi Dairesi Müdürü Kadir Kahraman da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.