Yozgat

Yozgatlı 67 yaşındaki kadın yılın sürücüsü seçildi!

07:13 13 Mayıs 2020 7 Yorum Var
Yozgatlı 67 yaşındaki kadın yılın sürücüsü seçildi!

1990 yılında ehliyet alan ve o yıldaan sonra trafik kazasına karışmayan, kural ihlali dahi yapmayarak cezası bulunmayan 67 yaşındaki Hanife Uçar, yılın sürücüsü seçildi. Yozgat Valiliği yaşlı kadını ödüllendirdi...

Yozgat'ta yaşayan ve 31 yıldır araç kullanan 4 çocuk annesi 67 yaşındaki Hanife Uçar, Trafik Haftası dolayısıyla ‘yılın sürücüsü’ seçildi. Trafik kurallarına gösterdiği hassasiyetten ötürü Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Yozgat Valiliğinde düzenlenen etkinlikte yılın sürücüsü seçilen Uçar, belgesini İl Jandarma Alay Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk’ün de katılımıyla Yozgat Valisi Kadir Çakır’ın elinden aldı. Çakır ayrıca korona virüs tedbirleri kapsamında hazırlanan dezenfektan, maske ve eldivenden oluşan hediye setini Uçar’a takdim etti.

Vali Kadir Çakır ayrıca yılın sürücüsü seçilen Uğur Ercan ve Ahmet Duyar ile birlikte görevlerinde başarı gösteren İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığında görev yapan personele de belgelerini verdi.
Etkinlik sonrası konuşan Uçar, şoförlere seslenerek trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu. Uçar, “Çok şükür bugüne kadar kazam da yok cezam da yok. Benim şoförlükte 10. ayda 30 yılım bitecek. Ben, şoförlerin hepsine sesleniyorum, kurallara uysunlar. Hele de yaya geçidinde olanlara saygı göstersinler. Arabada cep telefonu kullanmasınlar. Emniyet kemerini ilk öncelik olarak taksınlar. Sürat hiç yapmasınlar. Yani trafik kurallarına uysunlar. Bunları herkes yapsın. Özellikle de gençler trafik kurallarına uysun” dedi.


Ödül töreni sonrası aracına binerek hareket eden Uçar’a polis ekipleri eşlik etti.
1990 yılında ehliyet sahibi olan ve aldığı otomobille Yozgat yollarında trafiğe çıkan Hanife Uçar, aracının her türlü bakımını da kendisi yapıyor ve trafik kurallarına harfiyen uyuyor. Büyük bir ustalıkla 1989 model arabasını kullanan Hanife Uçar, erkek sürücülere de taş çıkartıyor.
 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • yaşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    belli bi yaştan sonra insanlara araba sürdürmemek lazım, 65-70 gibi. refleksler zayıflıyor, gözler az görüyor. devlet tam tersini düşünüyor anlaşılan
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • a.cokak nl almere 3 yıl önce Şikayet Et
    Gardash yanlis dersin gencler daha tehlikeli
    İlk beğenen sen ol
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    O yuzdenmi yilin soforu secildi
    İlk beğenen sen ol
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kiz kardesimin de 10 yıldır var ehliyeti ama arabaya hic binmiyorki nasil ceza yesin :)
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • G.antep27 3 yıl önce Şikayet Et
    Benimde 12 yildir ehliyetim var.Hic bir ceza yada kaza yapmadim bugune kadar.Cunku hic arabam olmadi.
    Cevapla
  • caner 3 yıl önce Şikayet Et
    Yozgat li ablamiza teşekkür ederim örnek olsun bayan erkek sürücülere
    Cevapla
  • angaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinden öperim teyze, maşallah Allah kaza bela vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.