Yozgat

Yozgatlı oto elektrikçisi geliştirdi, sürücüsü olmadan cep telefonu ile çalıştırdı

09:14 30 Aralık 2021 9 Yorum Var
Yozgatlı oto elektrikçisi geliştirdi, sürücüsü olmadan cep telefonu ile çalıştırdı

Yozgatlı oto elektrikçisi ve yazılımcı arkadaşının geliştirdiği yazılım sayesinde 1978 model otomobili, sürücüsü olmadan cep telefonu ile çalıştırmayı başardılar.

Hayal güçlerini teknoloji ile harmanlayıp insanların günlük hayatını kolaylaştırmak için bu sistemi geliştiren ikili, ilerleyen dönemlerde aracın tüm aksanını cep telefonuna entegre etmeyi planlıyor.

“İNSANLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN SİSTEMİ YAPTIK”

İnsanların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için bu sistemi geliştirdiklerini söyleyen yazılımcı Kadir Özoluk, “Açık kaynak kodlu bir yazılım ve piyasada rahatlıkla bulunabilen bir donanım ile bu sistemi yaptık. Yazılım kısmını ben hallettim, donanımları bir araya getirerek Hami Usta ile montajını yaptık. Araç cep telefonu ile çalışıyor bluetooth tabanlı bir sistem. İnsanların hayatını kolaylaştırmak için bu sistemi yaptık. İlerleyen zamanlarda aracın tüm elektronik aksanını cep telefonuna entegre etmeyi düşünüyoruz. Daha ileri projemizde elektrikli bir aracı otonom bir şekilde trafikte yürütmek istiyoruz. Şu anda aracımız bluetooth ile 10 metreye kadar araç çalışıyor. Ama ileride wifi modülüyle kilometrelerce uzaktaki aracı çalıştırmak istiyoruz” dedi.

“BÜTÜN ARAÇLARA UYARLANABİLİYOR”

Sistemin maliyetinin 300 TL olduğunu belirten Özoluk, “Bu ürünü satışa hazır hale getirdiğimizde şu an bir fiyat araştırması yapmadık ama müşteriye teslim edecek bir şekilde hazırladığımızda tahminen 600 TL’yi bulacak. Aracımız 43 yaşında ve bu sistem aslında bütün araçlara uyarlanabiliyor. Hepsinin marş prensibi aynıdır. Anahtar dışında cep telefon ile de çalışıyor. Kontak kaybolursa cep telefonu ile rahatlıkla aracınızı çalıştırabilirsiniz” şeklinde konuştu.

“10 METRE MESAFEDEN ÇALIŞABİLİYOR”

Oto elektrik ustası Hami Şahin de daha önce 82 model bir aracına, düz kontak yapan hırsızlara karşı tedbir amacıyla kartlı sistem geliştirdiğini belirterek, “Şimdi de aracı cep telefonu komutu ile çalıştırma sistemi yaptım. İleriki yıllarda daha güzel işler yapmayı düşünüyoruz. Bu aracı uzaktan cep telefonu ile çalıştırılabilen bir sistem geliştirdik. Cep telefonuna yüklediğimiz yazılım ile uzaktan araca bağlanıp program tuşuna basıp kontağı açıyoruz ve bir daha basıp çalıştırıyoruz. Aracımız 10 metre mesafeden çalışabiliyor. Aracımız 43 yaşında ve cep telefonu ile çalışıyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Ramazan ÇETİNKAYA 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun başarınızın devamını bekliyoruz inşaallah.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Yeni Model 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu isi anca 20 yillik taka lara yaparsin. Adam Sana bilmem kac yüzbin TL lik arabasini getirip de 300 TL ucuz bir sisteme degismez. Hemde unutma adamlar fideste birakinca ne olacak. Uzaktan calistir da arba bir öne ziplasin... hikaye ve cok eski bir is. Biz bu isleri 25 önce yaptik. Bu sistem yüzünden baska arbaya carpan adam senin kapini calar unutma.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ali mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır olan bir sitem. her yerde kit olarak ta satılıyor zaten. yeni bir şeymiş gibi haber yapılıyor. isteyen herkes alıp aracına takıyor. üstelik sadece aracı uzaktan çalıştırmıyor bu sistemler . daha çok maharetleri var.
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Elinize emeğinize sağlık Allah daha iyisini yapmaya muaffak etsin inşallah
    Cevapla
  • zfr 2 yıl önce Şikayet Et
    beğenmeyen şahısların araçlarında bu özellik var mı acaba?
    Cevapla
  • kızgın 2 yıl önce Şikayet Et
    nerden olacak araba alcak parasi yok cahilin bos bos chp gibi muhalefet yapiyo
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.