Zonguldak

Felçli dedenin yüzünü öğrenciler güldürdü

14:22 14 Ekim 2015
Felçli dedenin yüzünü öğrenciler güldürdü

BEÜ'de öğrenim gören bir grup öğrenci, sosyal sorumluluk proje dersi kapsamında, 81 yaşındaki felçli kişiye tekerlekli sandalye temin etti ve para yardımında bulundu

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki felçli Bekir Kurban, bir grup öğrencinin sosyal sorumluluk proje dersi kapsamında temin ettikleri tekerlekli sandalye sayesinde yatağa mahkum olmaktan kurtuldu. 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Yapı Denetimi Bölümü'nde öğrenim gören 10 öğrenci, sosyal sorumluluk proje dersi çerçevesinde, Kasımlı köyünde 4 yıl önce geçirdiği felç nedeniyle yatağa mahkum olduğunu öğrendikleri Kurban'a yardım etmek için çalışma başlattı.

Hayırseverlerin desteğiyle aldıkları tekerlekli sandalyeyi Bekir Kurban'a evine giderek teslim eden öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri bir miktar parayı da ailesine verdi.

Öğrencilerden Mehmet Koz, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapmasında ilçedeki ihtiyaç sahibi aileleri araştırdıklarını, felçli dedenin durumundan da böylece haberdar olduklarını söyledi.

Başlattıkları çalışmaya hayırseverlerin katkı sağladığını anlatan Koz, çabalarının sonucunda Kurban'ın yatağa mahkum olmaktan kurtulmasının sevincini yaşadıklarını dile getirdi.  

Öğrencilerden Yusuf Çetinbaş da benzer çalışmalara devam edeceklerini, ihtiyaç sahibi bir insanın yarasına merhem olmanın mutluluğunu hiçbir şeye değişmeyeceklerini dile getirdi.

BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ömer Dereli ise  3 yıldır çok sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini belirterek, öğrencilerin ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmayı sürdüreceğini kaydetti.

Felçli Bekir Kurban'ın ailesi de duyarlı davranışlarından dolayı üniversitelilere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.