Zonguldak

Kömür çıkartırken ölen Kıbrıs gazisinin cenazesi defnedildi

14:16 05 Aralık 2015
Kömür çıkartırken ölen Kıbrıs gazisinin cenazesi defnedildi

Zonguldak'ta tepenin yamacında kömür çıkartmak amacıyla kazı yaptığı sırada üzerine kaya parçası düşmesi sonucu hayatını kaybeden gazi için tören düzenlendi

 Zonguldak'ta tepenin yamacında kömür çıkartmak için kazı yaptığı sırada üzerine kaya parçası düşmesi sonucu yaşamını yitiren 62 yaşındaki Kıbrıs gazisi Mustafa Sağır'ın cenazesi törenle toprağa verildi.

Dün, Asma Mahallesi Kömürlü Sokağı'nda kayanın altında kalarak hayatını kaybeden Sağır'ın cenazesi, yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alındı.

Sağır için Acılık Hazreti Ali Camisi'nde düzenlenen törene, merhumun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, gaziler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan namazın ardından Sağır'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından cenaze aracına kadar taşındı. Bu sırada gazinin eşi Nurhan Sağır, "Mustafa'm, beni bırakma" diye ağıt yaktı.

Sağır'ın cenazesi, Asri Mezarlık'ta defnedildi.

Dün, Asma Mahallesi Kömürlü Sokağı'nda yaşayan iki çocuk babası Mustafa Sağır, eşi Nurhan ve bir komşusuyla evlerinin yakınındaki Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait arazide oluşturdukları bahçeye gitmiş, yamaçta kömür çıkartmak için kazı yaptığı sırada tepeden kopan kaya parçasının altında kalarak yaşamını yitirmişti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.