Zonguldak

Yurtta kış

18:41 02 Ocak 2016
Yurtta kış

Kar yağışı nedeniyle kapanan Ereğli-Zonguldak karayolu ulaşıma açıldı.

Ereğli-Zonguldak karayolunun Soğanlı rampalarında, akşam saatlerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle araçların yolda kalması sonucu ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucu yolda kontrollü bir şekilde ulaşım sağlanmaya başlandı. 

Bu arada, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Ereğli Belediyesi tarafından oluşturulan kriz masasına, toplam 714 ihbar geldiği bildirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gün içerisinde etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye bünyesindeki ekiplerin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, İtfaiye, Temizlik, Zabıta, Ulaştırma, İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne ait toplam 26 araç 205 personel ile kar ile mücadele edildiğini anlatan Uysal, "Son 36 saatte kriz masasına gelen toplam 714 ihbar kısa süre içerisinde değerlendirilerek, gereken çalışmalar yapılmıştır. Söz konusu zaman diliminde ekiplerimiz kar küremenin yanı sıra buzlanmaya karşı 200 ton tuz kullandı. Önceliğimiz ana arterleri açık tutmak ve gelen şikayetleri kısa sürede çözüme kavuşturmaktır" diye konuştu.

Uysal, ilçe merkezinde halk otobüsüne binerek yolculuk yaptı, vatandaşların sorunlarını dinledi.

İlçe merkezinde ise belirli noktalar polis ekipleri tarafından buzlanma nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.