Zonguldak

Sarıkamış şehitleri anılıyor

12:22 03 Ocak 2016
Sarıkamış şehitleri anılıyor

 Sarıkamış Harekatının 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce, Ereğli ilçesinde yürüyüş düzenlendi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Erdemir Caddesi'nde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında Sarıkamış harekatının kimi kayıtlara göre 90 kimi kayıtlara göre de 110 bin Mehmetçiğin vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiği bir destan olduğunu söyledi.

Mehmetçiğin zor şartlarda kahramanca mücadele ettiğini anlatan Madenoğlu, şöyle konuştu:

"Biz, bu şartlarda bile üzerimizde bir sürü giysi varken dışarıya çıkmakta tereddüt ediyoruz. Onlar zor şartlarda o savaşa girdiler. Yemen'in sıcak çöllerine dayanan o kahramanlarımızın Sarıkamış'ın soğuğuna iradeleri dayandı ama vücutları dayanamadı, silahları başında donarak şehit oldular. Türk askeri donmasa da o şekilde kalmasa da cephe ve siperi asla terk etmez. Sarıkamış harekatı Türk ordusunun disiplininin de güzel bir örneğidir. Zamanımızda bazı kişilerin çok yakın yerlerde bile görev almadığını veya köylere gitmekte çok isteksiz davrandığını, mahalle bile seçtiklerini görünce üzülüyoruz"

Yapılan duanın ardından, aralarında Kaymakam Madenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Haydar Üzülmez, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesinde eğitim ve öğrenim gören öğrenciler bir süre yürüdükten sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.