Zonguldak

Zonguldak'ta "sahte sağlık kurulu raporu" operasyonu

11:37 19 Ocak 2016
Zonguldak'ta "sahte sağlık kurulu raporu" operasyonu

Zonguldak'ta bazı vatandaşların engellilik oranlarının yükseltilmesi için "sahte ve usulsüz sağlık kurulu raporu" düzenlediği ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 2 yıl süren fiziki ve teknik takibinin ardından "suç örgütü kurma", "rüşvet", "görevi kötüye kullanma", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

"Sahte ve usulsüz sağlık kurulu raporu" düzenleyerek Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) iş kazasında yaralanan madenciler ile bazı vatandaşların engellilik oranlarını yükselttiği, emeklilik için yaş sınırını bekleyenlerin de erken emekli olmalarını sağladıkları iddia edilen şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda rapor ve evrağa el konuldu.

Operasyonda, örgüt lideri olduğu öne sürülen Türkiye Sakatlar Derneğinin eski şube başkan yardımcısı A.Ö, Isparta'da özel hastanede çalışan ortopedi uzmanı Z.Y, TTK'da görevli doktor O.Ö, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ortopedisti İ.G, hastane çalışanları C.K, E.Ö, E.T. ve H.S. ile suça aracılık ettiği iddia edilen T.A. gözaltına alındı.

Yaklaşık 60 kişinin operasyon kapsamında ifadesinin alınacağı ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.