Zonguldak

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

11:40 10 Şubat 2016
Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Polikliniği'nde stant açılarak etkinlik gerçekleştirildiği bildirildi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Sigarayı Bırakma Polikliniği sorumlu hemşiresi Hesna Ünvar tarafından karbonmonoksit ölçümü gerçekleştirildiği belirtilerek, yüksek derecede sigara tiryakilerini sigarayı bırakma polikliniğine davet ettiğini vurguladı.

Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birinin sigara kullanımı olduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlıktır. Dünya Sigarayı Bırakma Günü adı altında düzenlenen etkinliklerin amacı, sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusundaki bilgilerini artırmak suretiyle, insanların sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olacak birtakım davranış değişikliklerine sebep olarak sigaranın zararları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaktır. Sigara, doğum öncesi dönemden başlayarak, çocuk ve erişkinlikte kanser, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açmaktadır. Önlenebilir hastalık ve ölüm sebeplerinin en önde gelen nedenlerindendir. Sigara kullanımı sadece kullanan bireye değil, sigara dumanını soluyan herkese ciddi zararlar vermektedir. Sigara dumanına maruz kalanlarda da aynı hastalıklar görülmektedir. Sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım, kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.