Zonguldak

TTK'ya eski hükümlü alınacak

14:29 22 Şubat 2016
TTK'ya eski hükümlü alınacak

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK), istihdam edilecek 12 eski hükümlü için müracaatların alınmaya başlandığını belirtti.

Demirsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının 4857 sayılı İş Yasasının 30. maddesine göre kontenjan dahilinde çalışan işçi sayısının yüzde 2 oranında eski hükümlüyü çalıştırmak zorunda olduğunu söyledi.

TTK'ya, şoför, meydan ve çevre işçisi, iş makinesi operatörüyle aşçı alınacağını ifade eden Demirsu, şunları kaydetti:

"TTK Genel Müdürlüğü, kontenjan açığının giderilmesi amacıyla en az ilkokul mezunu toplam 12 kişi alınması için il müdürlüğümüzden talepte bulunmuştur. Alınacak işçiler kurumun yer üstü iş yerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak daimi işçi statüsünde çalıştırılacak. Eski hükümlü alımıyla ilgili müracaatlar bugün başladı ve 10 gün sürecek. Kurumumuza gelerek veya internet sitemizden müracaatları alıyoruz. Müracaatlar 9 Mart'ta sona erecek. TTK İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Daire Başkanlığı salonunda noter huzurunda kura çekilişinin ardından belirlenen 36 kişi, mülakata katılacak ve kurum tarafından mülakata alınacaklar. Seçilen 12 kişi ise daimi işçi statüsünde istihdam edilecek olup yer üstünde çalıştırılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.