Zonguldak

Zonguldak'ta yapılacak çalışmalara yönelik toplantı

13:10 04 Mart 2016
Zonguldak'ta yapılacak çalışmalara yönelik toplantı

Zonguldak Valiliğinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) tarafından hayata geçirilecek çalışmalara ilişkin toplantı düzenlendi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Valilik Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşmada, ERDEMİR Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yaptığını belirterek, "Özellikle şirketin özelleştirilmesi sonrasında demir çelik piyasalarının aşırı hassas ve değişken yapısı karşısında ayakta kalma mücadelesini katıldığım bütün yönetim kurulu toplantılarında müşahede ettim. Bu piyasaları tanıdıktan sonra ne kadar yönetimin zor bir süreç olduğunu ben de birebir gördüm" dedi.

Amiral gemisi olan ERDEMİR'i yönetmenin zor olduğunu ve geleceği düşünerek hareket edilmesi gerektiğini belirten Kaban, "Piyasalar o kadar hassas ki artık. ERDEMİR ekibinin bu konuda ciddiyet ile durdurduklarını, hassas durumlara karşı hassas tepkiler geliştirdiklerinin ben şahidiyim" ifadesini kullandı.

ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır da şirketin yaklaşık 7 bin 500 çalışanı olduğunu dile getirdi.

Sektöre yönelik bilgiler vererek çalışmalarını anlatan Pandır, Ereğli'de kurulan SS Erbirlik Karayolu Yük Taşıma Kooperatifine 2016 yılında 100 bin ton kapasiteli Ereğli-Karasu hattı taşıma ihalesinin verildiğini, ilçede ERDEMİR Bölge Satış Müdürlüğünün de kurulduğunu kaydetti.

Toplantıya katılan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Vali Kaban ve Pandır'a plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.