Zonguldak

CHP Tunceli Milletvekili Erol:

13:58 24 Mart 2016
CHP Tunceli Milletvekili Erol:

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Ülkenin birinci önceliği terör meselesidir" dedi.

Partisinin Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret eden Erol, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin öncelikli sorununun terör olduğunu söyledi.

Çözüm önerilerinin ulusal değerler üzerinden üretilmesi gerektiğini belirten Erol, şunları kaydetti:

"Ülkenin birinci önceliği terör meselesi. 32 yıllık süreç içerisinde yaklaşık 10 bin kamu görevlisini bölgede şehit verdik. İnsanlar büyük kentlere yerleşmişler. Büyük kentlere yerleştikleri zaman gittikleri şehrin ne kültürüne entegre olabilmişler ne de kendi kültürlerini yaşatabilmişler. Yaşadıkları bölgede sosyal çatışma başlamış. Bu işin bir de ekonomik boyutu var. Terörle mücadelenin 32 yıllık süre içerisinde ekonomik boyutu devlet bütçesinden harcanan para 1,5 trilyon dolar. Biz teröre iç ve dış borcumuzun 2 katı kadar para harcamışız. Şu an 32 yıl önce yaşadığımız sorunun temel kaynağı neyse aynı sorunla karşı karşıyayız."

Bir gazetecinin," ABD, PKK'yi terör örgütü olarak görürken,YPG'yi görmemisini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erol, "PKK ile YPG ayrı değildir. Bunların hepsi terör örgütüdür. Bugün ABD kimi kullanıyorsa kendini göre kullanıyor, işi bittikten sonra da terör örgütü olarak ilan ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından CHP İl Başkan Yardımcısı Volkan Alkaç, Erol'a madenci heykeli hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.