Zonguldak

Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir:

15:51 30 Mart 2016
Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir:

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Tesisimiz sayesinde denizlerimiz temiz hale geldi. Sıfır hatayla arıtılan suyu 40 metre derinlikten 650 metre açığa deşarj ediyoruz." dedi.

Akdemir, 19 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek Atıksu Arıtma Tesisi'nde gerçekleştirilen inceleme sırasında yaptığı açıklamada, çevreye ve yaşama verdikleri önemi belirtmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Tesisin Zonguldak için çok önemli olduğunu ve bu nedenle Mavi Bayrak aldıklarını ifade eden Akdemir, şöyle konuştu:

"Tesise gelen atık su yüzde 100 oranında arıtılıyor. Vatandaşlarımızın bazı şüpheleri vardı. Bunları giderebilmek adına muhtarlarımızla birlikte tesisimizi gezdik. Arıtma tesisimiz Batı Karadeniz'in en önemli tesislerinden bir tanesidir. Tesisimizi değerli muhtarlarımız aracılığıyla yapacağımız programlar dahilinde vatandaşlarımıza göstermemiz çok önemli. Tesisimiz sayesinde denizlerimiz temiz hale geldi. Sıfır hatayla arıtılan suyu 40 metre derinlikten 650 metre açığa deşarj ediyoruz. Bu tür tesisler birçok yerde ekonomik şartlar nedeniyle kapatılmış. Arıtma tesisinin aylık maliyeti 180 bin liradır. Her ilde, ilçede ve beldede mutlaka olması gereken bir tesistir. Bilimsel, çağdaş ve teknolojinin hızla geliştiği dünyada bu işleri halka iyi sunmak gerekir. Zonguldak Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ortalama 34 bin metreküp kapasiteye sahiptir."

Akdemir, daha sonra mahalle muhtarlarıyla tesisi gezerek bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.