Zonguldak

Otistik ağabeyini kortejde sırtında taşıdı

16:57 02 Nisan 2016
Otistik ağabeyini kortejde sırtında taşıdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılan 37 yaşındaki otistik Sadık Kiraz'ı yorulması üzerine kız kardeşi sırtına alarak yaklaşık 400 metre taşıdı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Ereğli Belediyesince düzenlenen etkinlik kapsamında Atatürk Bulvarı'nda toplanan grup, çeşitli pankartlarla Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Korteje katılan otistik 37 yaşındaki otistik Sadık Kiraz yürümekte zorlanınca kendisinden iki yaş küçük kız kardeşi Emine Kiraz, ağabeyini sırtına alarak tören alınana kadar taşıdı.

Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otistik kardeşinin bakımını üstlendiğini söyledi.

Otizmin hem bireyler hem de aileler için çok güç olduğunu anlatan Kiraz, "Ağabeyim yorulduğunu söyleyince sırtıma aldım, taşıdım. O benim için çok önemli." dedi.

- "İşaret diliyle İstiklal Marşı okundu"

Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve ilçedeki rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinin işaret dili eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı konuşmada, otizmin bir hastalık olarak değil, iletişim ve beceri bozukluğu olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Belediyenin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu anlatan Uysal, şöyle dedi:

"Başarı için birlikte ve beraber hareket etmek zorundayız. Önümüzdeki ay engelli vatandaşlarımız, aileleri, öğretmenlerimiz ile bir araya geleceğiz ve Ereğli'de karşılaştıkları sorunları ortadan kaldıracağız. Bu çocukların hepsinin farklı becerileri var. Bu yüzden çocuklarımız ile tek tek ilgilenmek gerekiyor."

Rehabilitasyon merkezi öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.