Zonguldak

Anadolu Ajansı 96 yaşında

12:58 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Anadolu Ajansı'nın (AA) yayın hayatına başlamasının 96. yıl dönümünü kutladı.

Kaban, kutlama mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulan Anadolu Ajansı'nın, Türkiye'de basın yayın hayatının vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nın doğru ve tarafsız habercilik yaptığını ifade eden Kaban, şunları kaydetti:

"Kuruluşundan bugüne kadar yürütmekte olduğu habercilik faaliyetlerini basın ahlak esaslarına bağlı, ilkeli, tarafsız, doğru ve sorumluluk anlayışıyla yerine getiren Anadolu Ajansı, ülkemiz basınına her zaman öncülük etmiş, bu vasıflarıyla örnek olmuştur. Ülkemizin sesini tüm dünyaya büyük bir başarı ile duyuran Anadolu Ajansını kuruluşunun 96. yılında en içten duygularımla kutluyor, gayret ve özveriyle görevlerini yürüten tüm çalışanlarına başarılar diliyorum."

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer, Anadolu Ajansı'nın kamuoyunu nitelikli haberlerle buluşturduğuna dikkati çekerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Doğru ve tarafsız haber prensibinden hiçbir zaman vazgeçmeyen, ilkeli, kamuoyuna karşı sorumluluk içinde olan Anadolu Ajansı bugün itibariyle 96 yıldır yürüttüğü başarılı habercilik görevinin haklı gururunu yaşamaktadır. AA'nın objektif haber anlayışıyla, Türk milletinin güvenini kazanarak basınımızın temel taşı olmuştur. Çok zor şartlar altında kurulan Anadolu Ajansı'nın yöneticilerinin ve çalışanlarının gayretleriyle bugün geldiği nokta Türk basını açısından sevindirici ve umut vericidir. Kendisini sürekli yenileyen ve teknolojiden uzak kalmayarak hızlı bir gelişim gösteren, yalnızca ulusal değil uluslararası basına da kaynaklık eden AA'nın kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutlar, ajansın bugünlere gelmesinde emeği geçen, başarılı hizmetler gerçekleştiren tüm çalışanlarını en içten dileklerimle tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim."

Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem de Anadolu Ajansı'nın yayın hayatına başlamasının 96. yıl dönümünü kutladığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.