Zonguldak

Ödüllü filmler, üniversite öğrencileriyle buluştu

17:05 12 Nisan 2016
Ödüllü filmler, üniversite öğrencileriyle buluştu

Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ), 12. Akbank Kısa Film Festivali'nde ödüle layık görülen filmlerin gösterimi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen gösterimlerde, Gülistan Acet'in yönettiği "Günah" ile yönetmen Ziya Demirel'in yönetmenliğini yaptığı "Salı"nın yanı sıra "Altın Vuruş", "Karadeniz", "Çevirmen" ve "Everything Will Be Okay" filmi öğrencilerle buluştu.

Film gösterim sorumlusu Barış Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akbank Kısa Film Festivali'nin 12 yıldır gerçekleştirildiğini söyledi.

Festival kapsamında atölye çalışmaları, seminerler, söyleşiler ve film gösterimlerinin olduğunu belirten Şen, şöyle konuştu:

"Festival kapsamında ödül kazanan filmler, Türkiye'de 42 üniversitede öğrencilerle buluşturuluyor. Kısa film yapımının ve üretiminin en yoğun olduğu yer olan üniversitelere bu ödüllü filmleri götürerek seneler içerisinde kısa filmde yaşanan değişimler ve son gelişmeler öğrencilere ulaştırılmış oluyor. Aynı zamanda önümüzdeki yılın yarışma başvuru formları dağıtılarak öğrenciler kısa film yarışmasından haberdar ediliyor. Bülent Ecevit Üniversitesi, film gösterimlerinin gerçekleştirildiği 17. üniversite oldu. Özellikle İstanbul dışındaki üniversitelerden filmlere büyük ilgi var."

Filmler, 22 Mart-13 Mayıs tarihlerinde 22 ilde, 42 üniversitede ücretsiz olarak gençlerle buluşmaya devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.