Zonguldak

Kutlu Doğum Haftası

16:38 16 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Zonguldak İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesince, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" konferansı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi İhtisas Bölümü Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel, Müftü Refik Bulut Konferans Salonu'ndaki konferansta, bu milletin buluşma adresinin Hazreti Muhammed sevgisinden geçtiğini ve başka bir yerde buluşmanın mümkün olmadığını söyledi.

Allah'ın ortak paydasının kul olmaktan geçtiğini belirten Temel, "Bu alem Allah'ın eseridir. Alemin başlangıcı Allah'tır. Çünkü her şey Allah'ın birliğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Temel, bütün insanların Allah'ın ipine sımsıkı sarılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yoksa bu ip koparsa tesbihin taneleri gibi insanlar da parça parça olurlar. Bizde Müslümanlık ırk esasına dayanmıyor. Kim, 'La İlahe İllallah Muhammedun Resulallah' derse kardeşimizdir. İslam, öyle bir potansiyel ve güç ki, biz bu gücün farkında değiliz. İslam, insanları buluşturuyor. Biz bu enerjiyi görüyoruz. Neredeyse dünyanın dörtte birini 'La İlahe İllallah' diyenler temsil ediyor. Ama ne yazık ki dünyaya 15 veya 17 milyon Yahudi hakim. Ama tarihte biz yönetiyorduk dünyayı. Güç sahibi olanlar dünyayı imar değil, yıkma ve öldürme yarışındalar. Bakmayın insan haklarına. Makyajları döküldü. Sığınmacılar karşısındaki saygılarını, tutumlarını görüyorsunuz. Bütün insanlar bir noktada buluşacaksa 'La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah'ın etrafında olur."

Konferans sonunda Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, vatandaşlara gül dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.