Zonguldak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

17:24 21 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaban, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kurumlarından TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Türk milletinin, ulusal egemenlik bayramı olan 23 Nisan'ı içtenlikle kutladığını belirten Kaban, mesajında şunları kaydetti:

"23 Nisan 1920 de Ankara'da toplanan TBMM aldığı tarihi kararlarla ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması ve bağımsızlık yolunda yürütülen çabaları yönlendirmiş, varlığıyla milletimize güç vermiş, bağımsızlık mücadelesi veren milletimizin, ordumuzun umutlarını güçlendirerek zafere olan inancını, azmini, gücünü arttırmıştır. TBMM bunları yaparken, bağımsız, özgür, egemen bir devletin de temelini oluşturmuş, Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında büyük ve önemli rol üstlenmiştir. Milli egemenliğimizin sembolü olan TBMM açıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden büyük önder Atatürk, onlara duyduğu güveni, sevgiyi, değeri en güzel şekilde göstermiş. Cumhuriyetimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin güvencesinde onların omuzlarında yükseleceğine, sonsuza dek yaşatılacağına olan inancını ortaya koymuştur. Çocuklarımızın bu sorumluluğun bilinci ile hareket ederek çalışacaklarına, cumhuriyetimizi lider ülke yaparak yaşatacaklarına, aydınlık yarınlarımızın mimarları olacaklarına inancımız sonsuzdur. Bizlerde ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaya yönelik tüm çabalarında onlara destek verecek her zaman yanlarında olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.