Zonguldak

Ramazan ayına doğru

14:56 05 Haziran 2016
Ramazan ayına doğru

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın ramazanda da yardımlarını sürdüreceği bildirildi.

Zonguldak İHH Yetim Birimi adına gazetecilere açıklama yapan Mevlüt Kesin, yetim çocuklarla beraber Karaman beldesinde bulunan piknik alanında piknik yaptıklarını söyledi.

İHH olarak yaklaşık 20 yılı aşkın süredir her ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımlarının yanı sıra çocukları giyindirerek, yetimlerin yüzünü güldürmeyi, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedeflediklerini ifade eden Kesin, şöyle konuştu:

"Ramazanda beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak ve mübarek ayın bereketini uzak iklimlere taşıyacak. Bu yıl, 'Kardeşliği Hisset' sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH, bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak, yakın demeden ilk elden ulaştıracak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin yanı sıra dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak. Yetim iftarları düzenlenecek. Yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak. Bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak. İhtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak."

Kesin, 25 ilde mobil aşeviyle iftar yapılacağını belirterek, "Doğu illeri ağırlıklı olmak üzere 25 farklı şehirde mobil aş evleriyle 47 bin kişiye iftar verilecek. 88 ekip, 420 kişiyle bir ay boyunca 1 milyon 500 bine yakın kişinin sofrasına aş katılacak. İlimizde yarın Valilik binası arkasındaki gezi yolunda yetim, ihtiyaç sahibi mülteci kardeşlerimiz ve bunlara destek sağlayan Zonguldak halkıyla birlikte iftar yapacağız. Tüm Zonguldak Halkımız davetlidir." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.